Han föreslås bli ny ordförande i Hembla — Fastighetsnytt – Marknad och Samhällsbyggnad

Vonovia föreslår flera ändringar i styrelsen inför Hemblas extra bolagstämma den 15 november. Bland annat föreslås att Vonovias vd Rolf Buch utses till styrelseordförande. Den tyska bostadsjätten vill att tre representanter för den tidigare huvudägaren Blackstone, det vill säga styrelseordförande James Seppala och ledamöterna Melissa Pianko och Donatella Fanti, byts ut och ersätts av Rolf…

via Han föreslås bli ny ordförande i Hembla — Fastighetsnytt – Marknad och Samhällsbyggnad

Vistades illegalt i Sverige – bodde på balkong — Hem & Hyra

Det var i början av juni som polisen i Södertälje kontrollerade en lägenhet och upptäckte åtta personer som vistades i Sverige illegalt. I tvårummaren fanns… Läs mer Inlägget Vistades illegalt i Sverige – bodde på balkong dök först upp på Hem & Hyra.

via Vistades illegalt i Sverige – bodde på balkong — Hem & Hyra

Jurist vräktes från lyxvåning – får flytta in igen efter unik dom — Hem & Hyra

Svenska bostäders kontrakt med den 50-åriga, kvinnliga juristen på Karlaplan, Östermalm i Stockholm räknar sig så långt tillbaks som sommaren 2013. Men det var först… Läs mer Inlägget Jurist vräktes från lyxvåning – får flytta in igen efter unik dom dök först upp på Hem & Hyra.

via Jurist vräktes från lyxvåning – får flytta in igen efter unik dom — Hem & Hyra

Efter lägenhetsbrand – krävs på 230 000 — Hem & Hyra

Skadestånd och böter på över 230 000 kronor. Det blev följden för hyresgästen Bengt Sennerstad som döms för att ha orsakat en lägenhetsbrand när han stekte potatis. ”Mitt försäkringsbolaget täcker det mesta så jag är nöjd”, säger han.

via Efter lägenhetsbrand – krävs på 230 000 — Hem & Hyra

12 försenade hyror – nu riskerar hyresgästen tvårummaren — Hem & Hyra

Hyresgästen har varit sen med hyrorna i tolv månader i rad. Trots varningar har hyresgästen inte ändrat sitt betalningsbeteende. Nu sägs kontraktet upp.

via 12 försenade hyror – nu riskerar hyresgästen tvårummaren — Hem & Hyra

Hyresvärd stoppas från att byta till sig lägenhet i sitt eget hus — Hem & Hyra

Göteborgaren ville byta till sig en lägenhet i Stockholm på grund av jobb. Men då det visade sig att han själv äger hyreshuset han ville flytta till stod lagen inte på hans sida längre.

via Hyresvärd stoppas från att byta till sig lägenhet i sitt eget hus — Hem & Hyra

Huge Bostäder får böta 93 000 – körde hiss olagligt — Hem & Hyra

Hisshistorien har sin början i augusti då Bengt Öhman, jurist på Hyresgästföreningen region Stockholm, konstaterade att 32 hissar i Visättra användes – trots att de… Läs mer Inlägget Huge Bostäder får böta 93 000 – körde hiss olagligt dök först upp på Hem & Hyra.

via Huge Bostäder får böta 93 000 – körde hiss olagligt — Hem & Hyra

Svenska Bostäder: Vi kommer att polisanmäla — Hem & Hyra

Hem & Hyra har kontaktat flera bostadsbolag i Storstockholm för att få veta hur de ställer sig till de nya reglerna. Otillåten uthyrning och svarta affärer kan… Läs mer Inlägget Svenska Bostäder: Vi kommer att polisanmäla dök först upp på Hem & Hyra.

via Svenska Bostäder: Vi kommer att polisanmäla — Hem & Hyra

Nytt beslut kan begränsa Robert Dicksons hyreshöjningar — Hem & Hyra

Robert Dicksons stiftelse ska sänka sitt inkomsttak för nya hyresgäster. Det kräver länsstyrelsen i Västra Götaland. Den som hyr ska få tjäna max 32 200 kronor i månaden, och hyrorna ska anpassas efter inkomster som är lägre än så.

via Nytt beslut kan begränsa Robert Dicksons hyreshöjningar — Hem & Hyra

Kommun tar strid – modulbolag krävs på 3,7 miljoner — Hem & Hyra

Historien om modulhistorien i Jordbro verkar aldrig ta slut. Det startade med att Haninge kommun betalade 3,7 miljoner i hyra till företaget Bo Cash men… Läs mer Inlägget Kommun tar strid – modulbolag krävs på 3,7 miljoner dök först upp på Hem & Hyra.

via Kommun tar strid – modulbolag krävs på 3,7 miljoner — Hem & Hyra

Hyresvärd blev dödshotad på visning — Hem & Hyra

En man kom till en lägenhetsvisning tillsammans med en kvinna och hennes barn. Ett bråk uppstod om villkoren som resulterade i att hyresvärden fick stryk och dödshot av mannen. Nu döms han till samhällstjänst för olaga hot och misshandel.

via Hyresvärd blev dödshotad på visning — Hem & Hyra

Många idéer om Ösmos utveckling — Nynäshamns kommun #ösmo

Högre hus i centrum, ett äldreboende, bevarade grönområden mellan bebyggelsen och en multihall. Det är några av synpunkterna som kom in på kommunens informationsträff om utvecklingen av centrala och södra Ösmo.

via Många idéer om Ösmos utveckling — Nynäshamns kommun

Tyresö Bostäder stäms på 2,3 miljoner — Hem & Hyra

Tyresö Bostäders upphandling av säkerhetsdörrar har varit en följetong i Hem & Hyra. Bostadsbolaget och företaget Svenska Skydd, som vann upphandlingen, hamnade i en rejäl… Läs mer Inlägget Tyresö Bostäder stäms på 2,3 miljoner dök först upp på Hem & Hyra.

via Tyresö Bostäder stäms på 2,3 miljoner — Hem & Hyra