Rätt till arvode avgjort i tingsrätten

726 kronor plus ansökningsavgiften till tingsrätten. Det krävde förre ordföranden i Hyresgästföreningen Kungsholmen Jan Bergström, som inte fått arvode efter sin suspendering. Hyresgästföreningen vann och får 4 400 i rättegångskostnader.

via Rätt till arvode avgjort i tingsrätten — Hem & Hyra

Efter utredningen: Ingen lagändring om riksintressen

Riksintressen och skyddade områden står i vägen för byggande. Det menar flera aktörer i branschen. Men den stora utredning som gjorts i frågan kommer troligtvis inte att ge någon förändrad lagstiftning.

via Efter utredningen: Ingen lagändring om riksintressen — Hem & Hyra

Långkörare på Svarta listan gör tv-succé i ”Vår tid är nu”

Huset var i flera år en följetong på Svarta listan. Nu syns Bangatan 10 i Göteborg i SVT:s succéserie ”Vår tid är nu”, som lockar miljonpublik.

via Långkörare på Svarta listan gör tv-succé i ”Vår tid är nu” — Hem & Hyra

Hyresgäster i rivningshotat hus JO-anmäler Stockholm stad

Per Löfgren företräder hyresgästerna vid Torsgränd och den lokala hyresgästföreningen och är den som står bakom JO-anmälan av Stadsbyggnadsnämnden och Stadsbyggnadskontoret i Stockholm Stad. –… Läs mer Inlägget Hyresgäster i rivningshotat hus JO-anmäler Stockholm stad dök först upp på Hem & Hyra.

via Hyresgäster i rivningshotat hus JO-anmäler Stockholm stad — Hem & Hyra

Nybyggt område vid Delsjön populärt trots höga hyror

Hyresrätterna i det nya bostadsområdet Örgryte-Torp i Göteborg är dyra att bo i. Men det unika läget nära både centrum och Delsjöns friluftsområde har gjort dem eftertraktade ändå.

via Nybyggt område vid Delsjön populärt trots höga hyror — Hem & Hyra

Hyresgäst får tillbaka deposition tio år efter inflyttning

När hyresgästen flyttade in fick han betala en deposition på 14 100 kronor till hyresvärden. Tio år senare begärde han att få tillbaka pengarna men då vägrade värden.

via Hyresgäst får tillbaka deposition tio år efter inflyttning — Hem & Hyra

Flyttfirma slarvade bort hyresgästernas möbler

Hem & Hyra har pratat med nio av de hyresgäster som flyttat tillbaka till Sandfjärdsgatan 89 vid Valla torg i Årsta efter renoveringen. Få av… Läs mer Inlägget Flyttfirma slarvade bort hyresgästernas möbler dök först upp på Hem & Hyra.

via Flyttfirma slarvade bort hyresgästernas möbler — Hem & Hyra

Här stjäls det flest cyklar i landet

Elcykeln är årets julklapp. Men den som vill behålla sin julklapp i år får vara försiktig. Cykelstöld är nämligen ett av de vanligaste egendomsbrotten. Hem & Hyra har tagit fram siffror. Se hur många cykelstölder som anmäls i din kommun.

via Här stjäls det flest cyklar i landet — Hem & Hyra

Hyresgäst fick halva radhuset målat

Hyresgästen Urban Davidsson är inte nöjd. Framsidan på radhuset på Varnbäcksvägen i Hovsjö är väggarna nymålade i en röd färg. Men på baksidan flagar färgen… Läs mer Inlägget Hyresgäst fick halva radhuset målat dök först upp på Hem & Hyra.

via Hyresgäst fick halva radhuset målat — Hem & Hyra

Järfällahus vd avgår efter kritik

Malin Söderman, vd i Järfällahus, har meddelat styrelsen att hon slutar. Det sker efter kritik från personalen och efter att Järfällahus flaggskepp, ungdomsföreningen Swat, efter kontraktssvårigheter brutit samarbetet.

via Järfällahus vd avgår efter kritik — Hem & Hyra