Utvalt inlägg

Verksamheten inställd till den 2020-04-13

Information finns nu på http://corona.hgfnynas.se

Hembla tog ut för hög hyra – betalar tillbaka 399 000 kronor — Hem & Hyra

Historien om hyresgästerna i Ösmo som tog strid mot värden börjar 2018. Då hade D. Carnegie, som Hembla hette tidigare, köpt fastigheterna av Akelius. Akelius… Läs mer Inlägget Hembla tog ut för hög hyra – betalar tillbaka 399 000 kronor dök först upp på Hem & Hyra.

via Hembla tog ut för hög hyra – betalar tillbaka 399 000 kronor — Hem & Hyra

Vår uppmaning: ha förståelse i en svår tid — Hyresgästföreningen region Stockholm

I förra veckan skickade samtliga av Hyresgästföreningens regionala förhandlingschefer ut ett brev till landets hyresvärdar med en vädjan om att särskilt tänka på de hyresgäster som riskerar att hamna i en utsatt situation med anledning av Covid-19. Hyresgästföreningen får nu signaler om en ökad oro över att inte kunna betala hyran i tid eller inte alls, på…

via Vår uppmaning: ha förståelse i en svår tid — Hyresgästföreningen region Stockholm

Kommunens krisledningsnämnd har aktiverats — Nynäshamns kommun

Med anledning av coronaviruset Covid-19 har Nynäshamns kommun aktiverat sin krisledningsnämnd. Med en aktiverad krisledningsnämnd finns större möjligheter att fatta brådskande beslut.

via Kommunens krisledningsnämnd har aktiverats — Nynäshamns kommun

SL:s trafik ska ha full kapacitet på måndag — Stockholm | SVT Nyheter

Stockholms Lokaltrafik (SL) medger problem med trängsel, speciellt på bussarna, i strid med Folkhälsomyndighetens krav. Men på måndag ska kollektivtrafiken köra för fullt igen.

via SL:s trafik ska ha full kapacitet på måndag — Stockholm | SVT Nyheter

Nya allmänna råd: Håll avstånd och ta personligt ansvar — Folkhälsomyndigheten — Nyhetsarkiv

För att motverka spridningen av covid-19 i Sverige krävs att man alltid stannar hemma när man har symtom, att man är noggrann med handhygien och att alla håller avstånd till varandra. Enligt Folkhälsomyndighetens nya allmänna råd bör större sociala sammanhang undvikas och personer över 70 år bör vara särskilt försiktiga.

via Nya allmänna råd: Håll avstånd och ta personligt ansvar — Folkhälsomyndigheten — Nyhetsarkiv

Hyresgästföreningen hjälper riskgrupper i karantän — Cision News

När andra verksamheter tvingas stänga ned på grund av Corona väljer Hyresgästföreningen att ställa om delar av sin organisation för att hjälpas åt i en tid av kris. Nu sätter föreningen vissa av sina anställda att på hel- eller deltid bemanna telefonerna. Uppdrag: Hjälpa riskgrupper i karantän. Efterlysning: Goda grannar. – Vi startat ett projekt…

via Hyresgästföreningen hjälper riskgrupper i karantän — Cision News

”Myndigheternas information riskerar att feltolkas” — Stockholm | SVT Nyheter

Det är sedan tidigare känt att smittspridningen av coronaviruset i Järvaområdet har varit allvarligare än andra delar av Stockholmsregionen. Jihan Mohamed, styrelseledamot i svensk-somaliska läkarföreningen, är en av dem som tidigare i veckan slog larm om den snabba smittspridningen i området.

via ”Myndigheternas information riskerar att feltolkas” — Stockholm | SVT Nyheter