Telge Bostäder säger upp 131 hyresgäster efter granskning — Hem & Hyra #södertälje

Id-kontroll och hård granskning av hyresgäster. Telge Bostäder och Telge Hovsjö ökade satsningar mot olovlig andrahandsuthyrning har gett resultat. Under 2016 sades 30 hyresgäster upp att jämföra med 131 stycken hittills i år.

via Telge Bostäder säger upp 131 hyresgäster efter granskning — Hem & Hyra

Hyresgästföreningen agerar på Myrtuvevägen i #Trollhättan — Hem & Hyra

Efter mediauppgifter om vräkningshot på Myrtuvevägen i Trollhättan agerar Hyresgästföreningen. ”Vi skickar brev till våra medlemmar och ber dem att kontakta oss om de känner sig hotade”, säger Lennart Björkman, chefsjurist.

via Hyresgästföreningen agerar på Myrtuvevägen i Trollhättan — Hem & Hyra

Vattenläckan i Nynäshamn är provisoriskt lagad — Nynäshamns kommun #nynäshamn

Nu är vattenläckan i centrala Nynäshamn provisoriskt lagad och de fastigheter som drabbades av läckan har vatten igen. Arbetet kommer att återupptas nästa vecka då ett mer omfattande arbete ska genomföras.

via Vattenläckan i Nynäshamn är provisoriskt lagad — Nynäshamns kommun

Vattenläcka i centrala Nynäshamn — Nynäshamns kommun #nynäshamn

Det är en vattenläcka på Hamngatan i centrala Nynäshamn. På grund av läckan är många fastigheter längs Nynäsvägen, Lövlundsvägen, Hamngatan och Liedel utan vatten under fredagen.

via Vattenläcka i centrala Nynäshamn — Nynäshamns kommun

Nytt avtal ger Upplands-Brohus hyresgäster inflytande — Hyresgästföreningen region Stockholm – pressmeddelanden

​Hyresgästföreningen och Upplands-Brohus har tecknat ett avtal om samråd vid upprustningar av bolagets fastigheter. Avtalet ger hyresgästerna rätt till inflytande när deras hem ska renoveras.

via Nytt avtal ger Upplands-Brohus hyresgäster inflytande — Hyresgästföreningen region Stockholm – pressmeddelanden

Hovrätten: Innerstaden har annan attraktivitet än Sundbyberg — Hem & Hyra

I flera år har tvisten om hyrorna i Wåhlins ombyggda lägenheter i Sundbyberg pågått. Nu har Svea hovrätt satt ner foten: hyrorna ska inte vara lika höga som i Stockholms innerstad.

via Hovrätten: Innerstaden har annan attraktivitet än Sundbyberg — Hem & Hyra

Tidsomställningen mellan sommar- och vintertid blir kvar — Nyheter (Ekot)

Lyssna: Tidsomställningen mellan sommar- och vintertid blir kvarTidsomställningen mellan sommar- och vintertid blir kvar ytterligare två år, till oktober 2021. Norbert Hofer, transportminister i EU:s nuvarande ordförandeland Österrike, meddelade beslutet i dag efter ett möte med EU:s transportministrar.Detta är ett bakslag för EU-kommissionen som föreslagit att tidsomställningen skulle upphöra redan nästa år. Det finns ett…

via Tidsomställningen mellan sommar- och vintertid blir kvar — Nyheter (Ekot)

Hyresgäster kan få köpa billig sol-el av Familjebostäder — Hem & Hyra

Familjebostäders solcellsanläggningar producerar massa el som bolaget inte gör av med. Nu vill bolaget sälja elen billigt till 1 500 hyresgäster i Rinkeby.

via Hyresgäster kan få köpa billig sol-el av Familjebostäder — Hem & Hyra

Evakuerade efter kraftig radhusbrand — P4 Stockholm #nynäshamn

Brandbil på uppdrag (arkivbild).Lyssna: ”Ingen skadades fysiskt, men brandorsaken är oklar”Nio personer fick evakueras inatt efter en radhusbrand i Nynäshamn. Larmet kom strax efter klockan fem i morse.Brandförsvaret fick till en början inrikta sig på att begränsa elden. Det var ett tvåvånings radhus med fyra lägenheter som började brinna. Henrik Nyman, operativ chef Södertörns brandförsvarsäger till…

via Evakuerade efter kraftig radhusbrand — P4 Stockholm

Karlstad kommun vill förbjuda användningen av 66 balkonger — Hem & Hyra

Hyresgäster, Hyresgästföreningen och Karlstad kommun vill att 66 balkonger i fyra hyreshus ska förbjudas att användas tills de lagats. Detta sedan en skiva fallit ned från en av dem. Men hyresvärden överklagade beslutet och fick rätt hos länsstyrelsen.

via Karlstad kommun vill förbjuda användningen av 66 balkonger — Hem & Hyra