Här är städerna med lägst andrahandshyra — Hem & Hyra

Andrahandshyran mer än dubbelt så dyr i landets dyraste stad jämfört med den billigaste. Det visar statistik från Blocket som Hem & Hyra tagit del av. Årstiderna påverkar också hyresnivån.

via Här är städerna med lägst andrahandshyra — Hem & Hyra

144 misstänkta svartuthyrningar avslöjade sedan i höstas — Hem & Hyra

MKB har hårdsatsat mot olovlig andrahandsuthyrning. De flesta av de utpekade hyresgästerna har flyttat självmant. “Det har fungerat väl för oss att ta kontakt med hyresgästerna och diskutera”, säger projektledaren Eva Rosengren.

via 144 misstänkta svartuthyrningar avslöjade sedan i höstas — Hem & Hyra

Länsstyrelsen upphäver eldningsförbudet i Stockholms län — null

Länsstyrelsen upphäver eldningsförbudet i Stockholms län Länsstyrelsen har beslutat att upphäva eldningsförbudet i Stockholms län. Förbudet upphör att gälla från och med klockan 8.00 onsdagen den 3 juli 2019. Bedömningen att häva eldningsförbudet är gjord i samråd med länets räddningstjänster och utifrån SMHI:s prognoser. Eldning ska fortfarande genomföras på ett säkert sätt och under stor…

via Länsstyrelsen upphäver eldningsförbudet i Stockholms län — null

Fritt fram att elda i länet igen — P4 Stockholm

Från och med 3 juli så får man elda i länet igen.Lyssna: Eldningsförbudet upphävsRegn och rusk har gjort att länsstyrelsen bedömt att eldningsförbudet ska hävas i länet.Eldningsförbudet har upphävs från och med onsdagmorgon. Det har varit förbjudet att elda utomhus sen eldningsförbudet infördes den 16 juni – men när vädret vänder från sol och värme…

via Fritt fram att elda i länet igen — P4 Stockholm

Postnord slutar att tömma brevlådor på söndagar — P4 Stockholm

Lyssna: Postnord slutat tömma brevlådorPostnord slutar att tömma sina brevlådor på söndagar. De senaste tio åren har antalet brev i lådorna halverats och därför behovet av tömningar på söndagar försvunnit. Det skriver Mitt i.Från och med måndag får dessutom 500 av Stockholms 700 brevlådor nya, tidigarelagda tömningstider. All information om de nya tiderna står på…

via Postnord slutar att tömma brevlådor på söndagar — P4 Stockholm

Sommarjobbare på musikturné 1-5 juli — Nynäshamns kommun

Några av Nynäshamns kommuns sommarjobbare arbetar som kommunmusiker. Dagarna 1-5 juli drar de ut på en miniturné i kommunen. De har tio spelningar så du har många chanser att se och höra dem.

via Sommarjobbare på musikturné 1-5 juli — Nynäshamns kommun

Strömlöst hyreshus – hyresgäster fick bo gratis — Hem & Hyra

Det lite märkliga inträffade i nybyggda kvarteret Telegrafen i Nynäshamn. Fastighetens anslutning till elnätet blev försenad varpå det inte gick att besikta hissar, ventilation och… Läs mer Inlägget Strömlöst hyreshus – hyresgäster fick bo gratis dök först upp på Hem & Hyra.

via Strömlöst hyreshus – hyresgäster fick bo gratis — Hem & Hyra

Försäkringskassan kräver tillbaka 660 miljoner för bostadsbidrag — Hem & Hyra

Antalet hushåll som tvingas betala tillbaka bostadsbidrag till Försäkringskassan har ökat med 25 procent på sex år. I år har nästan 85 000 hem nåtts av det dystra beskedet.

via Försäkringskassan kräver tillbaka 660 miljoner för bostadsbidrag — Hem & Hyra

Här kan du enkelt läsa årsredovisningen 2018 — Nynäshamns kommun

Nu finns en klickbar version av kommunens årsredovisning för 2018. I årsredovisningen finns det ekonomiska utfallet och vad som genomförts under året.

via Här kan du enkelt läsa årsredovisningen 2018 — Nynäshamns kommun

Ny tobakslag träder i kraft den 1 juli — null

Ny tobakslag träder i kraft den 1 juli Fler rökfria miljöer, fler produkter som omfattas av lagen och krav på försäljningstillstånd för att sälja tobak. Så ser förändringarna ut när den nya tobakslagen börjar gälla den 1 juli 2019. 586 fler ord

via Ny tobakslag träder i kraft den 1 juli — null

”Detta kan bli en dyr kostnad för dig”. I Hagalund har en lapp om totalt rökförbud i lägenheter suttit i portuppgångarna sedan årsskiftet. ”En otroligt hotfull ton, jag undrar om det är ens är lagligt”, säger tidigare hyresgästen Mari Ribjer. Efter att Hem&Hyra hörde av sig om lappen byttes den ut.

via Rikshem: ”Det är högst förbjudet att röka i din lägenhet” — Hem & Hyra