Bolaget: ”Visste att det skulle bli väldigt starka reaktioner” — Hem & Hyra

Bostadsbolaget har slopat personliga p-platser i ett av sina största bostadsområden. Det storskaliga pilotprojektet ska följas av fler. Men nu har hyresvärden lärt sig av sina första misstag.

via Bolaget: ”Visste att det skulle bli väldigt starka reaktioner” — Hem & Hyra

Campus Nynäshamn har beviljats två utbildningar — Nynäshamns kommun

Campus Nynäshamn växer så det knakar. Myndigheten för Yrkeshögskolan meddelade under onsdagen att utbildningsanordnaren får en helt ny yrkeshögskoleutbildning för solenergitekniker och förtroendet att fortsätta den sällsynta utbildningen för bryggeritekniker. Det är första gången någonsin som Nynäshamn har två yrkeshögskoleutbildningar samtidigt.

via Campus Nynäshamn har beviljats två utbildningar — Nynäshamns kommun

Barnfamiljen vann i tingsrätten – får kvarts miljon för byggbuller — Hem & Hyra

Fallet Sveavägen 108. Evighetsärendet. Bara de som tvingats bo i fastigheten i korsningen mot Markvardsgatan kan ha en insikt i allt som hänt sedan Bostadsföreningen beslutade… Läs mer Inlägget Barnfamiljen vann i tingsrätten – får kvarts miljon för byggbuller dök först upp på Hem & Hyra.

via Barnfamiljen vann i tingsrätten – får kvarts miljon för byggbuller — Hem & Hyra

LRF-topp blir vd för Fastighetsägarna: ”Vissa frågor är desamma” — Fastighetsnytt – Marknad och Samhällsbyggnad

Reinhold Lennebo ska gå i pension och nu är det klart vem som ska ersätta honom som vd för Fastighetsägarna Sverige. Fastighetsnytt har fått en intervju. Det blir LRF:s vice vd och näringspolitiska chef Anders Holmestig som tar över vd-rollen på Fastighetsägarna framåt sommaren. Hur känns det? – Det känns kul. Det ska bli spännande.…

via LRF-topp blir vd för Fastighetsägarna: ”Vissa frågor är desamma” — Fastighetsnytt – Marknad och Samhällsbyggnad

Ilija Batljan köper SBB-aktier för 46 miljoner — Fastighetsnytt – Marknad och Samhällsbyggnad

Ilija Batljan köpte B-aktier i SBB för sammanlagt drygt 46 miljoner kronor i förra veckan. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister på tisdagen. Batljan köpte 944 664 den 2 januari och 1 129 837 aktier den 3 januari. Enligt insynsregistret köptes aktierna till snittkurserna 22,49 respektive 21,96 kronor. Aktien handlas för närvarande till 22,45 kronor på…

via Ilija Batljan köper SBB-aktier för 46 miljoner — Fastighetsnytt – Marknad och Samhällsbyggnad

Nu höjs bostadstillägget för pensionärer – så här söker du — Hem & Hyra

Tre åtgärder ska nu ge mer pengar till fattiga pensionärer: höjt bostadstillägg, höjd garantipension och sänkt skatt. Margit Binäs, 71, har haft bostadstillägg i ungefär ett år, men tycker det bär emot att söka “bidrag”.

via Nu höjs bostadstillägget för pensionärer – så här söker du — Hem & Hyra

Nu är det dags att skriva motioner och nominera till förbundsstämman

Den 12-14 juni hålls förbundsstämman 2020 i Gävle. Nu är det dags för våra medlemmar att skriva motioner och lämna nomineringar.

Läs mer om hur det går till på hyresgastforeningen.se

Om förbundsstämman

Förbundsstämman är Hyresgästföreningens högsta beslutande organ. Den består av 150 ombud och förbundsstyrelsens ledamöter. Förbundsstämman beslutar om föreningens övergripande inriktning och fastställer Hyresgästföreningens program, stadgar och organisation. Förbundsstämman väljer förbundsordförande och förbundsstyrelse och behandlar de motioner som lämnas in från medlemmarna.

Samlandet på hyresrätter ledde till börsen — Hem & Hyra

Jacob Karlssons passion är att bygga hyresrätter – och behålla dem. Till det har alla pengar gått. När hans bolag börsnoterades fick han dock lov att höja lönen. Läs om anledningen till det och varför han alltid kommer att vara Hässleholm trogen.

via Samlandet på hyresrätter ledde till börsen — Hem & Hyra

Kraftsamling mot Balder – så gick det till — Hem & Hyra

En jurist som reagerade på ovanligt många ärenden i Åstorp. En verksamhetsutvecklare med uppdrag att tänka nytt. Ett möte. Där och då sattes Hyresgästföreningens största kraftsamling mot en och samma hyresvärd i rullning.

via Kraftsamling mot Balder – så gick det till — Hem & Hyra

Kalldusch – de kastas ut från garage — Hem & Hyra #nynäshamn

Hösten 2019 sålde Nynäshamns kommun ett gammalt elverk, med bostadshus och garage. I tjänstemannaskrivelsen som låg till grund för beslutet i kommunfullmäktige är det tydligt… Läs mer Inlägget Kalldusch – de kastas ut från garage dök först upp på Hem & Hyra.

via Kalldusch – de kastas ut från garage — Hem & Hyra