Du som medlem kan påverka

Du kan påverka!

Hyresvärdarna vill höja hyran med nästan 3 procent. Fråga dem varför!

Vi tillsammans kan göra skillnad. Din röst behöver höras. Mitt i den värsta samhällskrisen sedan andra världskriget vill hyresvärdarna höja hyran. Igen.

De som äger hyreshus har klarat krisen alldeles utmärkt, många av dem har till och med ökat sina vinster. Detsamma kan inte sägas om hyresgästerna, som drabbats hårt av både pandemin och den ekonomiska krisen. Bland de värst drabbade regionerna är Stockholm. Ändå vill hyresvärdarna höja hyran ännu mer. Nästan alla har yrkat på hyreshöjningar mellan 2,5 och 2,9 procent, de allra flesta i den högre delen av spannet.

Det är dags att de får möta de hyresgäster vars pengar de vill ha. Det är dags att vi hyresgäster ringer eller mejlar våra värdar och ställer den enkla frågan – hur tänker ni? Kontakta din värd och fråga till exempel:

– I den här extrema situationen vill ni höja hyrorna igen. Hur tänker ni? Har du personligen, din granne eller någon närstående hyresgäst drabbats av sämre ekonomi – berätta det! Tala om för din värd hur du klarar din vardag under dessa dystra tider. Har du förlorat ditt arbete? Lånar du själv pengar från familjen eller tar du från ditt sparande? Hyresvärdarna behöver höra hur deras hyresgäster faktiskt har det nu.

– Hur tänker ni när ni, som klarat er bättre än nästan alla andra branscher, kräver hyreshöjningar mitt i den värsta krisen i mannaminne?

– Bor du i allmännytta, kontakta dom styrande politikerna och fråga hur de tänker.

P.S. Om du ringer till hyresvärdens kundtjänst, tänk då på att de personer som svarar inte kan skyllas för bolagsledningarnas hyresyrkanden. Vi behöver uttrycka vår frustration utan att vanliga anställda ska känna sig angripna.


Bästa hälsningar,

Simon Safari, Ordförande
Hyresgästföreningen, Region Stockholm

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.