Ordföranden om cannabisfallet: Mycket olämpligt beteende — Hem & Hyra

En allvarlig händelse som kan innebära en skärpning av Hyresgästföreningens etiska regler. Så kommenterar förbundsordförande Marie Linder uppgifterna om att en högt uppsatt förtroendevald tagits för narkotikabrott i ett bostadsområde.

via Ordföranden om cannabisfallet: Mycket olämpligt beteende — Hem & Hyra

Hyresgästförenings-topp hörd av polis – cannabis i blodet — Hem & Hyra

En högt uppsatt förtroendevald i Hyresgästföreningen togs av polisen narkotikapåverkad mitt på dagen utanför sin bostad. I polisförhöret uppgav mannen att han röker cannabis någon gång i månaden. 7 fler ord

via Hyresgästförenings-topp hörd av polis – cannabis i blodet — Hem & Hyra

Nya siffror: Hyreslägenheter blir hotell – fortsatt stark trend — Hem & Hyra

Färre värdar ansöker om dispens för att få hyra ut till företag – men det betyder inte att trenden med lägenhetshotell är bruten. Framför allt är det i Stockholm som vanliga hyresrätter försvinner till företagsuthyrning.

via Nya siffror: Hyreslägenheter blir hotell – fortsatt stark trend — Hem & Hyra

Push

ladda ned

Svensk dokumentär från 2019

Att bo i världens städer blir allt dyrare. Medelklassen och fattiga har inte råd att bo kvar. Unga är chanslösa på bostadsmarknaden. Utvecklingen drivs på av internationella kapitalfonder som ser bostäder som en god investering. Filmaren Fredrik Gertten följer Leilani Farha, FN:s speciella rapportör för bostadsfrågor, runt hela världen. Överallt träffar de människor som trycks ut från sina hemkvarter på grund av finansiella intressen. Svensk dokumentär från 2019 av Fredrik Gertten.

https://www.svtplay.se/video/25104314/push/dox-push-avsnitt-1?cmpid=del:an:01-12-2020:push:pla:lp-app

Hyrde ut svart – misstänkt bidragsfusk avslöjat — Hem & Hyra

Efter ett anonymt tips till försäkringskassan åtalas en man i Malmö för bidragsbrott. Hyresgästen ska ha fått bostadsbidrag för en MKB-lägenhet där han inte själv bodde.

via Hyrde ut svart – misstänkt bidragsfusk avslöjat — Hem & Hyra

 

Bo (i) staden

Foto: SVT Play

En god bostad tillhör människans grundläggande behov och problemen med för få och för dyra bostäder är inte nya. Anders Wahlgren har gjort filmer om arkitektur och boende i snart 50 år. Nu ser han tillbaka på bostadsfrågan genom tiderna med exempel från sina tidigare filmer.

Klicka här för att se serien på SVT Play!

”Övergiven” fyra tömdes – men hyresgästen var på semester — Hem & Hyra

Som så många andra gånger i hyrestvister skiljer sig även denna historia åt beroende på vem som berättar. Å ena sidan hyresvärden, som i det… Läs mer Inlägget ”Övergiven” fyra tömdes – men hyresgästen var på semester dök först upp på Hem & Hyra.

via ”Övergiven” fyra tömdes – men hyresgästen var på semester — Hem & Hyra

Viktiga punkter i de nya skärpta reglerna för andrahandskontrakt — Fastighetsnytt – Marknad och Samhällsbyggnad

I höstas skärptes hyreslagens regler i ett försök att komma till bukt med problemet kring felaktig andrahandsuthyrning och svartkontrakt. Några lagändringar är värda att lyfta fram, skriver advokaten Magnus Steninger. Den svenska bostadsmarknaden är som bekant i obalans vad gäller nyproduktion av hyresrätter respektive bostadsrätter. Svårigheten med att erhålla förstahandskontrakt driver alltfler bostadssökande till den…

via Viktiga punkter i de nya skärpta reglerna för andrahandskontrakt — Fastighetsnytt – Marknad och Samhällsbyggnad

SBB på väg avnotera Hemfosa — Fastighetsnytt – Marknad och Samhällsbyggnad

SBB kontrollerar cirka 91,2 procent av aktierna i Hemfosa och har nu för avsikt att tvångsinlösa resterande aktier och avnotera bolaget. – Det känns mycket bra att nu kunna slutföra förvärvet och fortsätta vår resa som Nordens största fastighetsbolag inom social infrastruktur, säger Ilija Batljan, verkställande direktör och grundare av SBB, i ett pressmeddelande. SBB…

via SBB på väg avnotera Hemfosa — Fastighetsnytt – Marknad och Samhällsbyggnad

SVT uppmärksammar Hyresgästföreningens ungdomssatsning — Hyresgästföreningen region Stockholm

Hyresgästföreningens ungdomssatsning är ett initiativ om social hållbarhet för att öka trygghet och skapa demokratisering i bostadsområden. Visionen är att skapa en hållbar och långsiktig ungdomssatsning som bedriver en meningsfull verksamhet. Därför är det viktigt att barn och unga är drivande i planering och genomförande. Ett av initiativen bedrivs i Brunnsäng, Södertälje. Här nedan kan…

via SVT uppmärksammar Hyresgästföreningens ungdomssatsning — Hyresgästföreningen region Stockholm

Bolaget: ”Visste att det skulle bli väldigt starka reaktioner” — Hem & Hyra

Bostadsbolaget har slopat personliga p-platser i ett av sina största bostadsområden. Det storskaliga pilotprojektet ska följas av fler. Men nu har hyresvärden lärt sig av sina första misstag.

via Bolaget: ”Visste att det skulle bli väldigt starka reaktioner” — Hem & Hyra

Campus Nynäshamn har beviljats två utbildningar — Nynäshamns kommun

Campus Nynäshamn växer så det knakar. Myndigheten för Yrkeshögskolan meddelade under onsdagen att utbildningsanordnaren får en helt ny yrkeshögskoleutbildning för solenergitekniker och förtroendet att fortsätta den sällsynta utbildningen för bryggeritekniker. Det är första gången någonsin som Nynäshamn har två yrkeshögskoleutbildningar samtidigt.

via Campus Nynäshamn har beviljats två utbildningar — Nynäshamns kommun

Barnfamiljen vann i tingsrätten – får kvarts miljon för byggbuller — Hem & Hyra

Fallet Sveavägen 108. Evighetsärendet. Bara de som tvingats bo i fastigheten i korsningen mot Markvardsgatan kan ha en insikt i allt som hänt sedan Bostadsföreningen beslutade… Läs mer Inlägget Barnfamiljen vann i tingsrätten – får kvarts miljon för byggbuller dök först upp på Hem & Hyra.

via Barnfamiljen vann i tingsrätten – får kvarts miljon för byggbuller — Hem & Hyra

LRF-topp blir vd för Fastighetsägarna: ”Vissa frågor är desamma” — Fastighetsnytt – Marknad och Samhällsbyggnad

Reinhold Lennebo ska gå i pension och nu är det klart vem som ska ersätta honom som vd för Fastighetsägarna Sverige. Fastighetsnytt har fått en intervju. Det blir LRF:s vice vd och näringspolitiska chef Anders Holmestig som tar över vd-rollen på Fastighetsägarna framåt sommaren. Hur känns det? – Det känns kul. Det ska bli spännande.…

via LRF-topp blir vd för Fastighetsägarna: ”Vissa frågor är desamma” — Fastighetsnytt – Marknad och Samhällsbyggnad